Онлайн гра Black Desert (Чорна Пустеля)

Рекомендуємо вам більш захоплюючу рольову гру, ознайомтеся з Icarus, прочитавши про неї в огляді!

Black Desert Online огляд фентезі гри про середньовіччя з гарною графікою

Black Desert це клієнтська мморпг гра в жанрі екшен, події якої відбуваються в світі фентезі. Цю онлайн гру чекали геймери з самого початку оголошеного ЗБТ, і вона по праву може вважатися найкращою в своєму роді. Так як корейські розробники з Pearl Abyss, не захотіли робити упор на щось одне, а зробили добре все і відразу. Звучить якось не правдоподібно, але ви переконаєтеся в цьому після реєстрації і створення першого персонажа. Вас здивує відсутність нескінченних панелей для юзання скілів. Навпаки гра буде більше схожа на середньовічний шутер з луками і стрілами ніж на анімешні RPG зі звичними всім атрибутами.

Вам здасться дивним, що в грі Чорна Пустеля присутній елемент економічної стратегії, але частково. Ви можете стати володарем замку, розмістити на його території всілякі споруди, а головне налагодите торгові взаємини з прилеглими селищами, що дозволить вам не вриватися в усі битви заради золота. Завдяки цьому ви можете вибирати між тим, щоб мирно осягати ремесла або відправиться в завойовницькі походи і осаджувати замки. Був переглянутий підхід до квестів і тепер просто ковбасити мобів (AI) не вийде, потрібно вже думати про свої дії. Відносно графіки, то цей проект буде нагадувати геймерам "Відьмака". А за фактом ви від середньовічних мотивів плавно перейдете до епохи ренесансу.

Сервера Black Desert діляться на кілька типів, незважаючи на те, що розробники з Південної Кореї, то властиві мотиви аніме можна побачити тільки віддалено. Оплата за гру в кожній країні відрізняється, є безкоштовні сервера "free to play", де відсутній донат, але періодично вам будуть пропонувати, затаритись преміум валютою для покупки унікальних речей і зброї. Є ж з помісячною підпискою сервера, де також присутня покупка всередині ігрових речей за гроші. Залежно від країни буде різна ціна за платну підписку, в РФ вона ж найнижча.

-->
РозробникPearl Abyss
ВидавникGameNet
ОсобливістьМасштабні бойові битви, відкриттів світ, Корейська гра
Дата виходу01.11.2015

Події в Black Desert Online розвиваються за канонами знайомим вам з будь-якого фентезі, дві сторони ворогують між собою, і цей конфлікт захлеснула весь світ всесвіту. А причина конфлікту - це чорні камені, здатні наділяти магічними здібностями живих істот. Хто володіє ними, той може диктувати свої умови, а з таким могутністю і владою ніхто не зможе суперечити волі власника. Знаходиться цей артефакт, як ви вже здогадалися з назви гри в Чорної Пустелі.

В історії замішано три королівства: Валенсія, Кальфеон, Медія. Перше королівство мало великими покладами цього цінного ресурсу, а сусідній Кальфенон дрібнішими, і через це почалася довга десятирічна війна. В якій Медія вела політику нейтралітету і купувала чорні камені у двох сторін забезпечуючи їх зброєю. В результаті Валенсія вийшла переможцем. Ви ж потрапляєте в той відрізок сюжету, де Кальфеон і Медія разом з десятком дрібних королівств організували військовий союз проти Валенсії.

Проведена повноцінна локалізація на російську мову, не тільки меню і елементи управління русифіковані, але і всі діалоги в сюжетних лініях. Інтерфейс Black Desert відрізняється від більшості MMO RPG, ви не побачите сотні іконок з уміннями і закляттями, а навігаційних інтерфейсів мінімум, що звільняє ігрову зону від надмірностей і можна насолоджуватися ефектними битвами. Коротко кажучи, він не такий яскравий і наворочений як в "Lineage", все просто і скромно, можливо він навіть нагадає "Gothic" або "The Elder Scrolls". За стандартом на екрані розміщені наступні елементи:

• Інформація про персонажа зі станом його основних характеристик;
  • Іконки взаємодії з їздовими тваринами і своєю нерухомістю;
  • Інформація про локації, в якій ви зараз перебуваєте: ландшафт, погода, назва, тип ігрової зони;
  • Міні-карта;
  • Список завдань;
  • Чат;
  • Підказки від радника;
  • Смуга повідомлень з аукціону про пропозиції придбати унікальні і дорогі речі.

При першому відвідуванні гри Black Desert радник запропонує вам пройти навчання, ми не радимо ігнорувати його. Складнощі хіба що виникнуть на перших порах в запам'ятовуванні гарячих клавіш. Не потрібно виносити на панель навичок все підряд, просто призначте комбінацію і виконуйте бойової прийом у відповідний для вас час. Цілитися в мети можна без її захоплення, використовується дл цих цілей система "Non-Target". Також присутній допомогу в прицілюванні "Aim-Assist", що спрощує гру і новачкові буде простіше впоратися з керуванням і увірватися в екшен. Якщо ви не хочете керувати рухом свого героя по всьому маршруту до кінцевого пункту, то можна прокласти шлях і включити автопілот. Є багато налаштувань камери, при правильній калібрування бої будуть виглядати немов в голлівудських блокбастерах. Для проведення атаки і ударів по цілям потрібно вибрати напрямок, механіка бою дуже схожа на "Відьмака".

Бої в Black Desert проходять по системі Non-target, тут немає купи кнопок і панелей з бафамі, весь ігровий процес націлений на екшен, де задіяти свої вміння потрібно безпосередньо під час нанесення шкоди своїм супротивникам. При створенні персонажа для вас доступні широкі можливості для кастомінізаціі свого героя, в арсеналі багато готових шаблонів особи і форм тіла, кольорів шкіри, ми вже не говоримо про параметри, які залежать від класу. Карта неймовірних масштабів і повністю відкрита, в кожній локації є місця для безлічі мобів і тварин. Відмітна особливість це погодні умови, до яких потрібно готуватися і надягати одяг відповідну сезону. Тобто, ви можете замерзнути на смерть, отримати сонячний удар або навіть захворіти.

В Black Desert Online передбачена зміна дня і ночі, тут не тільки погодні умови залежать від географічного розташування локації. На манеру бою буде впливати посуха, дощ, і урагани, а якщо ви будете біля моря, то побачите справжній шторм. Більшість ваших ворогів крім реальних гравців будуть такі як гноми, гобліни, орки, велетні, монстри. Порталів немає, блискавично переміщуватися з однієї точки в іншу не вийде. Транспортна система добре розвинена, можна придбати собі їздова тварина або оплачувати послуги водного транспорту. Якщо ви консольний гравець, то можете підключити джойстик, тут можливо навіть таке.

Black Desert системні вимоги та характеристики

Якщо коротко, то щоб отримувати реальне задоволення потрібно потужне залізо для свого ПК, але на слабких комп'ютерах на мінімальні вимоги можна теж оцінити достоїнства.

ПроцесорIntel Core i3 или AMD Phenom 2
Оперативна пам'ять4 Gb
Місце на диску22 Gb
ВідеокартаNVIDIA GeForce GTS 250 або Radeon HD 3870
Процесорntel Core i5 або AMD FX
Оперативна пам'ять6GB і вище
Місце на диску22 GB
ВідеокартаNVIDIA GeForce GTX 650 або Radeon HD 7770

Класи в грі Black Desert

Як і в більшості MMORPG, розробники Black Desert розділили персонажів чітко по класах. Можна підібрати собі героя виходячи зі своїх переваг, бійці ближнього бою можуть бути як атакуючими, так і захисними. А солдати далекого бою з магами можуть вас здивувати своїми можливостями для протистояння танків. Але кожен клас має певну стати, яку, на жаль, міняти не можна, такий хід обумовлений сюжетною лінією. Їх тут було десять на момент написання огляду, а розробники обіцяли ще підігнати партію. Так що точно не занудьгуєте.

Чаклунка

Один з потужних класів, володіє знаннями для здійснення закляття, обрядів і виклику потойбічних сутностей. У ближньому бою показує більшу ефективність завдяки масовому втрат, але є істотний мінус, необхідно чимало часу для підготовки заклинань і не відрізняється швидкістю. Тому потрібно взаємодіяти з командою і кооперуватися з якимось ударним класом для свого захисту між підготовками до магічних атак.

Чарівник

Добрий варіант "чаклунки", який не вдається до допомоги темних сил, це герой чоловічої статі. Лікує і воскрешає союзників, накладає захисні закляття підвищують рівень здоров'я і міцність броні. У ближньому бою використовує посох і короткий меч, його ефективно використовувати як саппорт, в ближньому бою проти воїнів він може хіба що швидко злитися. Він досить швидкий в атаках і при пересуванні, в залежності від билда він може тримати оборону або битися.

Чарівниця

Як і клас вище, тільки жіночої статі з малою кількістю відзнак.

Містик

Цей образ ближчий для гравців з Азії. Закликає всяких містичних тварин, вони і роблять атаки. Цей клас не самостійний, але якщо навчиться правильно ним керувати, то ви будете небезпечним супротивником. Він досить складний в управлінні, але в командних сутичках не замінимо, а в дуелях проявляються всі його слабкості.

Варвар

Величезний, сильний воєн з найбільшим ближнім втратою на відміну від інших класів. У лобових атаках йому немає рівних, його можна одягнутися в суворі обладунки і вороги будуть шарахатися тільки від одного його виду.

Воїн

Простий клас, в більшості мморпг це аналог Паладіна. На відміну від варвара добре орудує щитом і більш мобільний, може скласти йому конкуренцію за рахунок своєї повороткості. По суті це танк, який захищає саппорт, наприклад лучників і магів, добре підійде новачкам.

Валькірія

Танк жіночої статі, аналог класу воїн, але тільки з ухилом на магічний шкоди, а не на фізичний. Володіє дуже великим запасом здоров'я, в арсеналі багато бафов, які можна вішати на всю команду. Масовий шкоди чи не її прерогатива, а ось одну мету може розтрощити іноді з одного удару. Вимагає багато витривалості для використання прийомів і бафів.

Лучниця

Стандартний клас, сильний в далекому бою, граючи за неї необхідно не підпускати до себе танків, так як має слабку бронею і захистом, буде легкою мішенню для воїнів. Клас простий при прокачуванні, в управлінні, і підборі речей, складнощів бути не повинно в принципі.

Ронін (Майстер Меча)

Це суворий воєн з сильною атакою, але слабкою бронею. Це такий собі аналог відьмака в європейських країнах, користується популярністю на азіатських серверах. Улюблена зброя - це двуручний меч катана, складний в управлінні для новачків.

Сакура (Маева)

Клас жіночої статі, схожий з Роніном, але в арсеналі ще є лук.

Осади і локації

Осадження замків, як показує практика, перетворюються в масове побоїще, ми весь час повторювали, що Black Desert - це екшн плюс шутер з усіма принадами і можливостями ММОРПГ. Осада - це спеціальний режим, де гільдії володіють замками отримують бонуси у вигляді ресурсів. Потрібно штурмувати укріплення, при якому можна найняти найманців (AI), використовувати гармати, катапульти, требушети. Час цієї події призначається адміністраторами, все будуть повідомлені про це заздалегідь. Є навіть сходи, ви можете ризикнути і полізти в відкрите боестолновеніе, а можна сховавшись щитами таранити ворота, а після успіху увірватися за стіни.

Локації різноманітні і володіють особливими властивостями, погодними умовами і живністю, а також певним набором мобів і різними транспортними повідомленнями. Ви прогуляєтеся по дрімучих лісах населеними магічними істотами, як добрими, так і небезпечними. На вашому шляху будуть великі рівнини, пустелі, крижані пустки, де живуть суворі народи, з якими краще не зв'язуватися.

PVP битви та бої

PvP - це та частина гри Black Desert заради якої ви прокачуєтеся і виконуєте квести. Щоб в кінці шляху мірятися силою з іншими гравцями, і доводити свою перевагу. Дуелі тут не відрізняються від інших подібних мморпг, але ось командні сутички і кланові війни - це саме, то заради чого варто об'їздити Чорну Пустелю уздовж і в поперек. А коли одна гільдія оголошує війну інший, то весь сервер завмирає в передчутті цього шоу.

Ми розповідали багато разів вище і порівнювали цю гру з "Відьмак", і не дарма. Бої дійсно відрізняються, по-перше авто-прицілу немає, а система Non-Target дає широкі можливості для різноманітних бойових прийомів. Наприклад, гра рясніє акробатичними трюками, всілякими стрибками, шкереберть, підсічками, Уворот, блоками і кидками. І це не рахуючи атак зброєю і щитами, так-так, ви можете бити вороги щитом, прям як в історичних фільмах. Якщо ви грали в "Panzar", то знайте битви тут ще крутіше.

PvP битви доступні лише з 40-го рівня. І тут не заведено кривдити слабких, передбачена система штрафів. Якщо ви станете ініціатором битви з нубом, ну якщо ви будете сильно люто бити слабких, то ризикуєте втратити цінний предмет зі свого інвентарю. В цілому можна провести аналогію з шутерами, де багато екшену, тільки тут вид з третьої особи, місце вогнепалу холодна зброя, а місце перків магія і вміння.

Вихованці в Black Desert

Так як портали і системи Телепорт не передбачені, то пішки колесити простори всесвіту чорної пустелі буде довго, а часом якщо ви бачили ці всі пейзажі багато разів, то і нудно. В цьому випадку вам допоможуть їздові тварини, на них не тільки можна подорожувати і збирати ресурси, але і воювати. Це хороша можливість відчути себе вершником ударної кінноти. Ви зможете стати власником кінної ферми і схрещувати різні види для торгівлі та отримання кращого їздового тваринного.

Величезний світ, є де побігати
Якісна 3D графіка і анімація
Повноцінна російська локалізація
Захоплюючі масштабні PvP
Благоустрій власного будинку
Потрібен потужний ПК
Донат впливає на гру
У деяких режимах не зручно камера

Навіть з донатом будь-якому гравцеві доведеться пихкати в Black Desert Online щоб стати кращим, тут примітивних авто-атак практично немає. Вам потрібно осягати ремесла, навчиться управлятися зі зброєю і взаємодіяти з іншими гравцями для досягнення успіху. Створюйте загони разом з реальними гравцями, і ви приймете участь в реальних пригоди з іншими геймерами. А спільне проходження івентів допоможе швидше прокачувати вашого персонажа. Кланові війни вам здадуться справжніми баталіями, а облоги замків будуть просякнуті реальним духом середньовіччя. Графіка і звуковий супровід вище всяких похвал, не дивно, що гра отримала стільки позитивних відгуків. Але все ж мінус є, потрібен потужний ПК, щоб оцінити всі можливості гри.